LYNGFELDTS HISTORIE

Lyngfeldt er i dag en af de ældste og største landbrugsmaskinforretninger i Danmark.

Virksomheden etableres den 1. marts 1910 af smedemester Søren Jensen Sørensen Lyngfeldt i lokaler i Asylgade i hjertet af Århus, hvorfra den udvikler sig organisk i takt med landbrugets mekanisering.

Tendensen mod udviklingen af stadig større landbrugsmaskiner gør det i 1963 nødvendigt at flytte ud af Århus bymidte til nybyggede lokaler på Langagervej i Trige nord for Århus.

Lyngfeldt bliver i 1963 overtaget af Saxonia, det senere Fiatagri Danmark A/S, i dag New Holland Danmark A/S.

I forbindelse med sammenlægningen af Fiat og Ford landbrugsmaskinaktiviter i 1991 blev det besluttet at frasælge alle forhandleraktiviter. Lyngfeldt blev derfor den 1. oktober 1993 overtaget af Jørn Seidelmann, der siden 1980 havde været adm. direktør i virksomheden.

I 1995 flytter Lyngfeldt fra lokalerne i Trige til det nuværende domicil på Langskovvej i Hadbjerg ved Hadsten mellem Århus og Randers, ud til motorvej E45.

Lyngfeldt er i dag autoriseret full-line forhandler af hele New Hollands omfattende program inden for landbrugsmaskiner, entreprenørmaskinersamt af andre anerkendte produkter, herunder Kverneland, Krampe, Giant, Baastrup, Huqsvarna, Still, GMR, Stama, MI Have & Park, m.fl.

33 medarbejdere arbejder i dag hos Lyngfeldt.